تشریفات عروسی

نحوه تشریفات عروسی در اروپا

مراسم و جشن های عروسی سایر کشورها و مشاهده آداب و رسوم آنان از نزدیک می تواند بسیار جالب باشد. از این میان مراسم ازدواج و تشریفات عروسی به سبک کشورهای اروپایی و امریکایی می پردازیم.

تشریفات عروسی و نحوه برگزاری مراسم عروسی در اروپا

تشریفات عروسی در قاره اروپا و تا حدودی در قاره آمریکا از نظر ساختار به هم نزدیک می باشند. در این بخش نحوه برگزاری مراسم عروسی در این دو منطقه جهانی را معرفی می کنیم.

دعوت مهمانان به مراسم عروسی


در کشورهای غربی جایگاه مهمانان عروسی و میز مخصوص آنان از قبل به وسیله شماره گذاری مخصوص مشخص می کنند و از قبل مشخص است که هر خانواده و شخص می بایست سر کدام میز بنشیند. این موضوع علاوه بر رعایت نظم و ترتیب در طول مراسم باعث می شود که احترام همه مهمانان ، به ویژه بزرگترهای فامیل و مهمانان حفظ شود و مراسم عروسی و خدمات مجالس و پذیرایی از مهمانان به نحو احسنت صورت گیرد.

معرفی آشنایان با عروس و داماد


معمولا یک نفر که مسئول و مدیر برگزاری تشریفات عروسی است ( توسط خانواده داماد مشخص می شود ) با ورود هر یک از اشخاص اسامی و نسبت آنان را اعلام می کند. پدر و مادر عروس و داماد ، ساقدوش ها ، کسی که حلقه را حمل می کند ، مهمانان ویژه و خود زوج از جمله کسانی هستند که باید در هنگام ورود به مراسم عروسی به کلیه حضار و مهمانان معرفی شوند.


ساقدوش در مراسم عروسی


در واقع داشتن ساقدوش همراه داماد از کشور آلمان شروع شده است. در روزگار قدیم رسم بر این بود که داماد عروس آینده را از روستای مجاور انتخاب کند و به نوعی عروس را برباید و نیرومندترین دوستش (ساقدوش) به او در تشریفات عروسی کمک کند. یکی از وظایف ساقدوش، حمایت از داماد و مبارزه با بستگان دختر بود که در جریان مراسم  عروسی و ازدواج اقدام به پس گرفتن عروس نکنند.

نحوه ورود عروس و داماد و معرفی آنان


معمولا عروس و داماد آخر از همه وارد می شوند و در هنگام ورود آنها یک موزیک خاص و زیبا و گل ریزان و... اجرا می شود و توسط مسئول تشریفات عروسی به مهمانان معرفی می شوند.

دعای قبل از شام عروسی


دعای قبل از شام معمولا توسط کشیش ، پدر یا مادر عروس و داماد ، مسئول مراسم و یا یک دوست برای شکرانه برگزاری مراسم عروسی خوانده می شود.

صرف شام و تشریفات پذیرایی عروسی


معمولا رسم بر این است ابتدا عروس و داماد شروع به خوردن غذا کنند و بعد مهمانان مراسم عروسی با عروس و داماد همراهی نمایند.


بریدن کیک عروسی مراسم


طبق رسوم سنتی، عروس و داماد جوان اولین برش کیک را می زنند. سپس عروس نیمی از تکه کیک را در دهان داماد می گذارد و سپس داماد نیمه دیگر را در دهان همسر خود می گذارد. این مراسم به نوعی نماد مراقبت از یکدیگر ، توجه به یکدیگر و شریک بودن در همه زمینه ها ومسائل زندگی است که در شب برگزاری مراسم عروسی یادآوری می گردد.


صرف نوشیدنی و تشریفات پذیرایی عروسی


زوج جوان دست در دست هم نوشیدنی خود را می نوشند و بعد از آن ، ساقدوش ها ، پدر و مادر عروس و داماد و سپس مهمانان عروسی نیز نوشیدنی خود را می نوشند.

رقص در مراسم عروسی


به آن First Dance یا " رقص اول " نیز گفته می شود که در واقع این اولین رقص مشترک عروس و داماد به عنوان یک زوج متاهل است. البته مراسم " اولین رقص " را می توان بلافاصله بعد از ورود عروس و داماد به مراسم عروسی نیز اجرا کرد.

رقص عروس با پدرش


رقص عروس با پدرش از مهمترین قسمت های مراسم عروسی است .در صورتی که پدر دختر حضور نداشته باشد ( مثلا از دنیا رفته باشد) بزرگتر او مثل  پدربزرگ ، برادر و ... می توانند با او برقصند.

رقص داماد با مادرش


این نیز یکی از قسمت های اصلی مراسم و مجالس عروسی است و مانند رقص عروس با پدر اجرا می شود.

پرتاب دسته گل و کِشِ جوراب در مجالس عروسی


این یک رسم قدیمی است که نوعروس دسته گل خود را به میان دختران مجردی که پشت سر او در مراسم عروسی ایستاده اند پرتاب می کند و بعد از آن روی صندلی ای که وسط سالن قرارداده شده است بنشیند تا داماد کِشِ جوراب او را از پای او بیرون آورده و به میان مردان مجردی که پشت سر داماد ایستاده اند پرتاب کند. آنان بر این باور بودند که هر دختر و پسر مجردی که دسته گل و کش جوراب را بگیرند به زودی بختشان باز خواهد شد و عروسی خواهند کرد.


مراسم عروسی و پایکوبی و شادی


بالاخره بعد از اجرای کلیه مراحل فوق ، نوبت به شادی و پایکوبی میهمانان عروسی می رسد. این شادترین قسمت جشن عروسی و در عین حال طولانی ترین قسمت آن است.

انگشتر نامزدی


اولین بار در سال 860 میلادی پاپ نیکلاس اول اعلام کرد که انگشتر طلا برای عقد پیمان زناشویی الزامی است.سپس در قرن 13 پاپ اینسنت سوم اعلام کرد یک حلقه برای نامزدی و یک حلقه برای ازدواج باید تهیه شود.درضمن بین عروسی و نامزدی باید مدت زمانی سپری شود.سال ها بعد نگین الماس به انگشتر طلا اضافه شد از زمان ماکسیمیلیان امپراطور رم تا الان این رسم پا برجاست.

اصول چیدمان میز شام در مجالس عروسی

 

از یک میز کبیر برای شام کاربرد می شود که ھمه غذاھا و دسرھا برروی آن قرار دارد و سرو به صورت سلف سرویس سپریدن می شود. ولی در بعضی از مراسم در برخی ازتشریفات عروسی زناشویی برروی میزھایی که به چهره چند نفره برای مھمانان تدارک دیده شده است شام و میوه و شیرینی سرو می شود، انتخاب دم از نظر سفره آرایی زیبا تر است که می توان برروی میزھا از تکنیک ھای خاصی برای تزیین بیشتر بهره‌گیری کرد.

یکی از مھمترین نکات در تزیین میز شام عروسی گل آرایی می باشد. استفاده از گلھا برروی میزھا جلوه خاصی به میزھا می دھد. گل باید اندازه متناسبی داشتھ باشند. گل ھایی که ساقه کشیده تری دارند، زیباتر به عقیده می رسند. از جمله گل ھایی که می تاب برای میزھای عروسی میتوان کاربرد کرد: گل داودی، سوسن، آنتوریوم قرمز و گل رز اشاره کرد. یک نکته مھمی که باید به آن توجه کرد،. رنگ گل ھای روی میز ھم می تواند با دیگر اجزای میز ھماھنگ باشد.

یکی دیگر از نکات مھم در تزیین میز شام پیمان دادن شمعدان ھای بلند می باشد. بھتر است رنگ شمع ھا با رنگ گل ھماھنگ باشد. اگر اندازه شمع ھا با ارتفاع گلدان یگانه باشد، به زیبایی بیشتر میز شام کمک می کند. سررسید صرف شام باید شمع ھا صریح شوند.

از سایر اجزای مھم میز شام عروسی دستمال سفره است که باید با زیبایی تمام الی شود و در داخل بشقاب ھا پیمان بگیرد. با به کارگیری حلقه دستمال ھم می نا دستمال سفره را زیباتر کرد. می توان از دستمالھای سفره انحصاری کاربرد کرد که نام عروس و داماد برروی آن حک شده است. این دستمالھا را باید سفارش داد.

بھتر است ظروفی که روی سفره یا میز قرار می گیرند از قبیل بشقاب، پشت دستی، لیوان، قاشق و چنگال و … ھم شکل بوده و از عقیده رنگ و شکل با یکدیگر تناسب داشته باشند.

ظروف غذا، قاشق و چنگال، دستمال سفره، لیوان، گلدان، شمع آرایی و … باید از جھت ترکیب رنگی و دیزاین با یکدیگر تناسب داشتھ باشند. ھمچنین اگر شما فرد خوش سلیقه و حساسی در گویه رنگ ھستید بھتر است که میز شام عروسی تان با رنگ پوشاک عروس و داماد نیز ھمخوانی داشته باشد.

بشقاب ھایی که بر روی میز پیمان می گیرند، باید برای غذا و سبزیانه جداگانه انتخاب شوند. برای سبزیانه قبل دستی ھای کوچکتر و برای غذا، بشقاب ھای کبیر را بر روی میز قرار داد. قاشق و چنگال ها باید در کنار بشقاب ها قرار بگیرند. شیوه پیمان اخذ قاشق و چنگال و چاقو اهمیت زیادي دارد. در عین حال نباید قاشق حقیر دسرخوری را فراموش کنید.

تزیینات خوراک ھم از دسته ھایی است که باید به آن توجه شود تزیین روی برنج و غذاھایی که به ھمراه برنج صرف می شوند (خورش، کباب و …)، تزیین دسر، ژله ، سالاد و شیرینی از مواردی است که می تواند سفره و میز عروسی را جذاب و قشنگ نماید.

نظر بدهید